شاخص عسل و لیمو
عسل

عسل و لیمو :  ۱۱ دلیل برای نوشیدن روزانه یک لیوان عسل و آبِ لیمو

شاید شنیده‌اید که صبح‌ها نوشیدن معجون عسل و لیمو برای سلامتی شگفت انگیز است.  هم عسل و هم لیمو حاوی خواص درمانی قوی هستند که وقتی ترکیب می‌شوند یک ماده مقوی و عالی ایجاد می‌کنند. درست کردن این نوشیدنی بسیار ساده است و نیاز…

شاید شنیده‌اید که صبح‌ها نوشیدن معجون عسل و لیمو برای سلامتی شگفت انگیز است.  هم عسل و هم لیمو حاوی خواص درمانی قوی هستند که وقتی ترکیب می‌شوند یک ماده مقوی و عالی ایجاد می‌کنند. درست کردن این نوشیدنی بسیار ساده است و نیاز به تلاش زیادی برای تهیه کردن آن وجود ندارد. در حقیقت اکثر مردم بعد از یکبار نوشیدن این معجون انرژی زا شروع به دنبال کردن و مصرف منظم آن می کنند. توصیه می کنیم یک بار آن را امتحان کنید. قطعا شما هم  طرفدار آن می شوید. در اینجا بعضی از دلایل خیلی خوب برای شروع یک روز با این نوشیدنی را بررسی می کنیم. منبع: naturallivingideas

۱۱ دلیل برای نوشیدن روزانه یک لیوان عسل و لیمو

یک نوشیدنی سالم و کم کالری است

تقریباً همه برای شروع یک روز صبح به نوشیدنی نیاز دارند. این نوشیدنی برای برخی قهوه است؛ این ممکن است برای دیگران چای و یا آب‌پرتقال باشد.  پس از ساعت‌های طولانی گرسنگی در طول شب، بدن ما، به ویژه مغز برای شروع به افزایش انرژی نیاز دارد.

کافئین یک محرک است که روی مراکز لذت مغز اثر می گذارد و موقتا سطح خشنودی آن را بالا می برد. این حس معمولا بعد از نیمه صبح ، همانطور که بسیاری از معتادین به نوشیدن قهوه اعتراف می کنند. پایین می آید. قهوه اسیدیته را افزایش می دهد و باعث اختلالات گوارشی می شود. همچنین باعث افزایش ضربان قلب، افزایش فشار خون و میزان قند خون می شود.

چای نیز حاوی کافئین است، البته در مقادیر کمتر . Theophylline، theobromineو L – theanine  سه محرک روان گردان دیگر در چای هستند. کافئین و این مواد تاثیرات مفیدی از قبیل بهبود تمرکز و حواس جمعی دارند. هم چنین هر دوی این نوشیدنی‌ها شامل آنتی‌اکسیدان‌ها هستند که بدن ما را از آسیب رادیکال آزاد محافظت می‌کنند. به هر حال نوشیدن قهوه و چای در صبح بیشتر می تواند آسیب زننده باشد تا اینکه مفید واقع شود.

قند کمتر، انرژی بیشتر

آب‌میوه ها، به خصوص آب پرتقال، ممکن است فواید سلامتی بسیاری داشته باشند، اما تنها در صورتی که آن‌ها تازه آبگیری شوند و با پالپ مصرف شوند. اما آن‌ها قند زیادی دارند، حتی وقتی که بدون شیرین کننده باشند.  به همین دلیل است که آب‌ میوه‌ها درحال حاضر به آن اندازه که زمانی تصور می‌شد سالم نیستند. بیایید حتی در مورد سودا که حاوی مقادیر زیادی کافئین و قند، چیزی حدود  ۷ – ۱۰ تا قاشق چای خوری در هر ۲۰۰میلی‌لیتر است، صحبت نکنیم.

آب لیمو و عسل نوشیدنی است که به آسانی آماده می شود که فقط مقدار مناسب کالری از قندهای طبیعی عسل را به همراه تعدادی از آنزیم ها، اسید آمینه ها، ویتامین ها و مواد معدنی فراهم می کند. این ها در مقادیر نسبتا کم هستند، اما واقعا برای معده خالی به حساب می آیند. این نوشیدنی بیشتر از ۲۰ تا ۲۵ کالری ندارد که اکثر آن از عسل طبیعی است (یک قاشق چایخوری= ۷ گرم قند) و فقط ۱ کالری آن از آبِ لیمو است. این نوشیدنی نه خیلی ترش است و نه خیلی شیرین. این فقط یک تغییر دلپذیر به آب گرم ساده می دهد که اکثر ما حتی به دشواری آن را قورت می دهیم.

به هضم غذا کمک می کند

یکی از اولین فواید قابل‌توجه نوشیدن آب لیمو و عسل، بهبود در هضم غذا است. این نوشیدنی تولید اسید معده و ترشح صفرا را افزایش می‌دهد. آن‌ها تجزیه مواد غذایی و جذب موادمغذی را تسهیل می‌کنند. مواد ناپایدار باقیمانده در دستگاه گوارش اغلب به علت عملکرد باکتری های روده ای که سعی دارند آنها را هضم کنند، باعث ایجاد نفخ می شوند. حذف سریع آنها از بدن نیز در حفظ سلامتی گوارشی مهم است.

به عنوان یک ادرار آور عمل می‌کند

دیورتیک ها موادی هستند که تولید ادرار را افزایش می‌دهند. پزشکان اغلب این مواد را برای درمان فشار خون و تورم ناشی از مقدار اضافی آب در بدن تجویز می‌کنند. واکنش التهابی بدن به جراحات، منجر به تجمع مایع در بافت‌ها می‌شود. تورم پا و صورت، علائم معمول این انباشت مایع هستند. این آب اضافی، بار را بر روی قلب قرار می‌دهد و فشار خون را افزایش می‌دهد. آب لیمو و عسل می‌تواند به حذف مایع اضافی و کاهش تورم و فشار خون کمک کند.

بدن را سم زدایی می کند

مواد سمی متعددی از طریق غذای آلوده به آفت کش ها و کودهای شیمیایی وارد بدن ما می شوند. آلاینده های محیطی نیز از طریق پوست و دستگاه تنفسی جذب می شوند. آنها در بافت ها، به ویژه در کبد و کلیه ها، تجمع می کنند و در عملکرد مناسب آن ها اختلال ایجاد می‌کنند.

اب مرکبات در رژیم‌های غذایی مایعِ سم زدایی محبوب است. آب لیمو که با عسل مخلوط می شود یک عامل سم زدایی قدرتمند و در عین حال قوی است. آب لیمو و عسل یک داروی نیروبخش کبد است که یاعث بهبود عملکرد آن در خنثی‌سازی مواد سمی است. اثر ادرار آور آن(آب لیمو و عسل) به تخلیه سموم از طریق ادرار کمک می‌کند.

عسل و لیمو چربی را آب می‌کند

اثرات کاهش وزن لیمو و عسل توسط افراد زیادی با نتایج خوبی مورد بهره‌برداری قرار گرفته‌است. اب لیمو ترشحات بدن را افزایش می‌دهد و گردش خون و حرکت لنفی را بهبود می‌بخشد. این نیز همانند اثر ادرار آور، سموم انباشته‌شده در بدن را از بین می‌برد. اگر در این مورد شما اطلاعی ندارید بدانید که تجمع سموم یکی از دلایل اصلی چاقی است.بدن ما با به دام انداختن این مواد در بافت چربی،آن ها را از چرخه خارج می کند.

نوشیدن لیمو و عسل گرم نیز متابولیسم را افزایش می دهد. نوشیدن یک لیوان از آن با معده خالی، شما را از ابتدا در حالت سوخت و ساز چربی قرار می دهد.

پوست آکنه دار را پاک می کند

مصرف آب لیمو و عسل در اوایل صبح یکی از بهترین مواردی است که می توانید برای کنترل آکنه انجام دهید. ممکن است پوست در عرض ۲ تا ۳ هفته از شروع این نوشیدنی روشن تر شود. برخی افراد این را دریافته اند که استفاده از آب لیمو بر روی صورت کمک می کند تا آکنه خود را کنترل کنند، اما این درمان برای همه نیست.

آب لیمو دارای اثر برشی برای روغن است که ممکن است به حذف روغن بیش از حد پوست کمک کند. اسید سیتریک به عنوان یک عامل لایه برداری شیمیایی عمل می کند، سلول های مرده پوست را از بین می برد و باقیمانده انباشته های آن ها را که غده های پوست را آلوده می کنند، اجازه می دهد ترشحات شان آزادانه جریان یابد. با وجود این مزایا، استفاده مستقیم آب لیمو بر روی صورت ممکن است باعث ایجاد تحریک یا سوزش در پوست حساس شود.

اما مصرف آب لیمو به طور غیر مستقیم به روشن‌شدن پوست بدون ایجاد خارش موضعی کمک می‌کند. ممکن است مکانیسم دقیق عملکرد آن برای تجزیه و تحلیل بسیارپیچیده باشد، اما اثر سم زدایی این نوشیدنی در پشت این اثرات مفید واقع خواهد شد.آنتی اکسیدان ها در لیمو و عسل و خواص ضد باکتری آن‌ها نیز به شفاف‌سازی پوست کمک می‌کنند.

عسل و لیمو ایمنی را افزایش می دهد

اثر ایمن سازی نوشیدنی لیمو و عسل می‌تواند شما را از عفونت‌های فصلی همانند آلرژی حفظ کند. اگر هر روز این نوشیدنی را بخورید، کاهش قابل‌توجهی در سرماخوردگی و آنفولانزا پیدا خواهید کرد. احتمالاً می‌دانید که وقتی افراد آلرژی شدیدی به گرده و دیگر آلودگی‌های محیطی دارند، اغلب درمان عسل توصیه می‌شود. عسل معمولاً حاوی این مواد در مقادیر کمی است، بنابراین خوردن آن‌ها به صورت نوشیدنی به کاهش حساسیت بدن کمک می کند.

عسل و لیمو درمانی برای عفونت های گلو است

وقتی گلودرد داشته باشید، یک نوشیدنی گرم از آب لیمو و عسل تسکین فوری ای را برای شما فراهم می‌کند. اما این اثر سطحی یا موقتی نیست. پراکسید ها در عسل به عنوان ضد عفونی کننده عمل می کنند. این یکی از دلایلی است که کاربردی بودن عسل در کمک به درمان زخم ها و سوختگی ها را نشان می دهد. مصرف آب لیمو و عسل ممکن است به کاهش میزان باکتری در نواحی آلوده کمک کند. همچنین ممکن است التهاب و درد مرتبط با آن را کاهش دهد.

سرفه و گرفتگی سینه را تسکین می‌دهد

آب لیمو و عسل و نوشیدنی‌های آماده اغلب برای سرفه توصیه می‌شوند اما آنها با آب لیمو و عسل تازه فراهم نشده اند. عسل در Ayurveda (علوم زندگی) همیشه به عنوان درمانی برای مسائل مرتبط به خلط بیش از حد در بدن استفاده شده است. این ویژگی باعث کاهش تولید مخاط و کمتر شدن خشکی دستگاه تنفسی می شود. لیمو به کاهش خلط کمک می‌کند و سرفه کردن را آسان‌تر می‌کند. این دو جز می‌توانند به طور موثر گرفتگی در مجاری تنفسی را کاهش دهند و موجب تسکین شوند.

به حل مشکل یبوست کمک می کند.

مصرف منظم آب لیمو عسل گرم در صبح باعث منظم شدن می شود. تاثیر مفید نه تنها از آب‌گرم است که به انتقال محتویات معده کمک می‌کند، بلکه از ویژگی آب لیمو است که به روشن تر شدن ترشحات بدن، از جمله ترشح خلط از دیواره‌ های روده‌ای، کمک می‌کند.این باعث می‌شود که همه چیز بدون زحمت حرکت کند. این دفع منظم به کاهش نفخ و باد شکمی ناشی از یبوست کمک می‌کند.

عفونت های دستگاه ادراری و سنگ کلیه را از بین می برد

اثر ادرار آور آب لیمو و اثر ضدمیکروبی عسل برای بیرون کردن مواد ناخواسته و باکتری‌های ایجاد کننده بیماری از کلیه‌ها، مثانه و دستگاه ادراری باهم همکاری می کنند. ادرار بیش از حد اسیدی و تغلیظ شده یکی از علل شایع سنگ کلیه و سوزش در طی ادرار است. سدیم سیترات و پتاسیم سیترات اغلب به عنوان اولین خط درمانی برای این شرایط تجویز می شوند. آب لیمو به علت محتوای اسید سیتریک آن اسیدی است، اما در بدن به سدیم سیترات تبدیل می شود. به همین دلیل است که آب لیمو قلیایی می شود

نحوه درست کردن نوشیدنی عسل و لیمو

یک فنجان آب را بجوشانید و اجازه دهید آب تا جایی سرد شود و گرم باشد که بتوان آن را لمس کرد. یک قاشق چایخوری پر عسل ارگانیک و فراوری نشده (عسل مورد علاقه ما این است که پاستوریزه و فیلتر نشده باشد و از مزرعه ارگانیک به دست آمده باشد) را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا حل شود. عصاره نیمی از لیمو را داخل آب عسل بریزید، آن را هم بزنید و بنوشید.

این مهم است که بلافاصله پس از آماده کردن این نوشیدنی ترکیبی، ترجیحا با معده خالی آن را بنوشید تا تمام مزایای آن را دریافت کنید. با توجه به اصول آیورودا، گرم کردن عسل باعث سمی شدن آن می شود. اگر این کار منطقی به نظر نرسد، حداقل می‌توانیم تصدیق کنیم که گرم کردن این شهد نیمه هضم شده ممکن است باعث از بین بردن آنزیم‌های زنبور و دیگر مواد مفید در آن شود. آن‌ها همان چیزی هستند که عسل را به یک شیرین کننده طبیعی منحصر به فرد تبدیل می‌کنند.

ترکیب عسلفواید عسل طبیعی
مطالب بیشتر

بدون دیدگاه

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
دسته‌بندی بلاگ