تشخیص عسل طبیعی
عسل

تشخیص عسل طبیعی: چگونه عسل طبیعی را از عسل تقلبی تشخیص دهیم

از زمان های قدیم عسل به عنوان یک ماده غذایی کامل شناخته شده است که خواص درمانی بیشماری دارد و این خواص درمانی به دلیل وجود موادی مانند موادآلی، ویتامین ها، قندهای طبیعی، مواد معدنی و … است. در طب سنتی عسل را به…

تشخیص عسل طبیعیاز زمان های قدیم عسل به عنوان یک ماده غذایی کامل شناخته شده است که خواص درمانی بیشماری دارد و این خواص درمانی به دلیل وجود موادی مانند موادآلی، ویتامین ها، قندهای طبیعی، مواد معدنی و … است. در طب سنتی عسل را به عنوان بهترین درمان برای بیماری های گوارشی و اعصاب معرفی کرده اند. اما تمام این نکات زمانی در مورد عسل صدق می کند که از یک عسل طبیعی استفاده شود. امروزه با توجه به خواصی که برای عسل بیان می شود تشخیص عسل طبیعی نکته ای مهم است. و البته با توجه به تنوعی که در فروش عسل به وجود آمده است تشخیص عسل طبیعی کار دشواری است.

گاهی بعضی از افراد برای درمان بیماری های خود به مدت طولانی از عسل استفاده می کنند اما به نتایجی که باید به دست بیاید نمی رسند. دلیلی که در این مورد وجود دارد مشخص است و می توان دلیل آن را استفاده از عسل های نامرغوب دانست. برای همین لازم است که با اصمینان از اصل بودن، بهترین عسل را برای موارد درمانی انتخاب کنید. در تشخیص عسل طبیعی به یاد داشته باشید که عسل طبیعی علاوه بر مزه شیرین دارای یک مزه ویژه است ولی عسل های مصنوعی صرفا یک طعم شیرین دارند.

گاهی بعضی از فروشندگان عسل قیمت بالا در تشخیص عسل طبیعی را موثر می دانند و عسل های مصنوعی را با قیمت بالا به عنوان عسل طبیعی به شما می فروشند. باید گفت که این باور کاملا غلط است و گران بودن عسل دلیل بر اصل بودن آن نیست و این کار یک روش برای فروشندگان است تا درآمد بیشتری کسب کنند. گاهی در تشخیص عسل طبیعی گفته می شود که هر عسلی که همراه موم فروخته شود عسل طبیعی است. این باور هم باوری غلط است. 

.

راه های تشخیص عسل طبیعی

عسل یکی از منابع غذایی در درمان انواع بیماری ها شناخته شده است. برای این که بتوان از خواص عسل بهره برد و به درمان رسید باید از نوع طبیعی آن استفاده کرد تا به نتیجه ی مطلوب رسید. به همین دلیل در ادامه به بیان راه های تشخیص عسل طبیعی می پردازیم.

روش بو کردن

مرسوم ترین روش بو کردن عسل است. برای این کار در ظرف را مدتی بسته نگه دارید و بعد از چند روز آن را باز کنید. اگر به هنگام باز کردن در ظرف توانستید بوی مطبوع عسل را حس کنید آن عسل احتمالا طبیعی است. اما اگر هیچ بوی خاصی نداشت در اصل بودن آن شک کنید. البته برای تشخیص عسل طبیعی باید دانست که هر عسل با توجه به گیاهی که زنبور از آن تغذیه کرده است می تواند بوی متفاوتی داشته باشد.

روش تست چسبندگی

گام دوم تشخیص عسل طبیعی در مورد چسبندگی آن است. عسل مصنوعی به دلیل این که از شکر و شیرین کننده های دیگر درست می شود به شدت چسبنده است اما عسل طبیعی چسبندگی کمی دارد.

حرارت دادن

راه دیگر که در تشخیص عسل طبیعی می تواند کمک کننده باشد حرارت دادن عسل است. در این روش اگر عسل طبیعی را حرارت دهید به شکل گلوله در می آید در حالی که عسل مصنوعی به دلیل داشتن قند و شکر به سرعت در آب حل می شود و ایجاد حباب می کند. (توصیه میکنیم از این روش استفاده نکنید. چرا که حرارت دادن عسل، خواص آن را از بین می برد.)

شفافیت و ضخامت عسل

ضخامت عسل می تواند یکی از روش های تشخیص عسل طبیعی باشد. اگر عسل مورد استفاده طبیعی باشد به سختی از ظرف جدا می شود اما عسل مصنوعی به راحتی از ظرف جدا شده و در واقع سبک است.

از شفافیت عسل هم می توان برای تشخیص استفاده کرد. در عسل طبیعی اگر از پشت شیشه به آن نگاه کنید طرف دیگر آن را نمی بینید در حالی که از ظرف عسل مصنوعی به راحتی آن طرف ظرف دیده می شود.  

با استفاده از زرده تخم مرغ 

روش های تستی دیگری هم وجود دارد که به کمک آن بتوان کار تشخیص عسل طبیعی را انجام داد. برای مثال می توان از زرده تخم مرغ برای این کار استفاده کرد. برای استفاده از این روش، کافیه زرده تخم مرغ را با عسل مخلوط کنید. اگر شکل زرده تخم مرغ خام به شکل زرده تخم مرغ پخته در آمد عسل طبیعی است. و اگر زرده تخم مرغ تغییر شکل نداد عسل مصنوعی است.

تشخیص عسل طبیعی با زرده تخم مرغ

روش تستی دیگر استفاده از نان تست است

در این روش برای تشخیص عسل طبیعی آن را روی نان تست بمالید. اگر بعد از گذشت چند دقیقه نان تست سفت شد عسل طبیعی است. و اگر نان همان طور مرطوب و نمدار باقی ماند احتمالا عسل مصنوعی است.

تشخیص عسل طبیعی با نان تست

تشخیص عسل طبیعی با استفاده از کبریت 

روش جالب دیگری که در تشخیص وجود دارد و به شما کمک می کند استفاده از چوب کبریت است. برای این کار یک کبریت را روشن کرده و در داخل ظرف حاوی عسل بیندازید. اگر عسل هم آتش گرفت و شروع به سوختن کرد طبیعی است. و اگر سوختنی در عسل دیده نشد عسل مصنوعی است.

تشخیص عسل طبیعی با آب سرد 

هم چنین می توانید عسل را در یک لیوان آب سرد بریزید. اگر عسل به طور مستقیم در ته لیوان ته نشین شود، به راحتی در آن حل نشود و چسبندگی آن حفظ شود می توان گفت عسل طبیعی است. اما اگر عسل را در لیوان بریزید و حین ریختن عسل پخش شده و حل شود احتمالا تقلبی است. 

تشخیص عسل طبیعی با آب سرد

شکرک زدن عسل طبیعی

گاهی این سوال پیش می آید که آیا عسل طبیعی هم دچار شکرک می شود؟ در جواب این سوال باید گفت عسل طبیعی شکرک می زند و دلیل این شکرک زدن وجود دیاستاز در آن است. اما شکرک در عسل طبیعی به این شکل است که، بلورهای شکرک خیلی ریز تر از بلور های شکرک در عسل مصنوعی است. شکرک زدن عسل طبیعی به مرور زمان و به آرامی صورت می گیرد و شکرک آن نرم است. اما عسل مصنوعی بعد از مدت کمی شکرک زده و شکرک آن سفت می باشد به طوری که موقع خوردن مانند دانه های آبنبات زیر دندان می رود.

طبیعی بودن شکرک زدن عسل

 

بهترین راه تشخیص عسل طبیعی

آزمایش عسل

درباره ی روش‌های خونگی تشخیص عسل طبیعی مثل استفاده از کبریت، نان تست، زرده تخم مرغ و… اشاره کردیم. اما واقعیت این است که هیچ کدام از این روش‌ها نمی تواند طبیعی بودن عسل را اثبات کند. بدون شک بهترین و مطمئن ترین راه برای تشخیص عسل طبیعی آزمایش آن در آزمایشگاه‌های معتبر و تخصصی مورد تایید مراکز علمی می باشد.

اما این کار هزینه قابل توجهی دارد اگه هر نفر خودش بخواهد عسل را به آزمایشگاه برده و آزمایش کند! ما در ویزبی این مشکل را حل کردیم. در واقع ما ابتدا عسل تولیدی زنبورداران را به آزمایشگاه میفرستیم و بعد از کسب استانداردها و تاییدیه آزمایشگاه، محصولِ زنبوردار را در ویزبی عرضه می کنیم. (اگر استانداردهای لازم را نداشته باشد قطعا در ویزبی جایی نخواهد داشت)
این کار برای هر عسل برداشتی انجام میشود تا به شما این اطمینان را بدهیم که بهترین کیفیت را از ویزبی دریافت می کنید.

نکات مهم عسلویژگی های عسل
مطالب بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

دسته‌بندی بلاگ