شاخص خواص عسل
خواص عسل

خواص عسل : ۱۰ مورد از خواص مهم عسل طبیعی برای سلامتی انسان

قطعا شما هم در مورد خواص عسل طبیعی چیزهای زیادی شنیده اید. بسیاری از آن ها صحت دارد و بسیاری متاسفانه شایعه و بی اساس هستند. ما در ویزبی سعی داریم از گسترش این شایعات جلوگیری کنیم. در این مقاله ۱۰ مورد از خواص…

خواص عسلقطعا شما هم در مورد خواص عسل طبیعی چیزهای زیادی شنیده اید. بسیاری از آن ها صحت دارد و بسیاری متاسفانه شایعه و بی اساس هستند. ما در ویزبی سعی داریم از گسترش این شایعات جلوگیری کنیم. در این مقاله ۱۰ مورد از خواص مهم عسل برای سلامتی را بررسی می کنیم. منبع: healthline

از گذشته های بسیار دور تا عصر حاضر، از انواع عسل هم به عنوان خوراکی و هم برای موارد درمانی استفاده می شده است. عسل طبیعی سرشار از ترکیبات گیاهی سودمند است و فواید متعددی را برای سلامتی به ما هدیه می دهد.

خواص عسل به ویژه زمانی که به جای شکر تصفیه شده استفاده میشود، بسیار چشمگیر است. شکر تصفیه شده ای که ۱۰۰% کالری خالص است. توجه داشته باشید برای بهره مندی از تمام خواص عسل باید با آگاهی و دانش از این اکسیر طبیعی استفاده کرد.

۱۰ مورد از مهم ترین خواص عسل

البته خواص عسل طبیعی با توجه به انواع مختلف آن متفاوت می باشد. چرا که منبع تغذیه زنبور ها در مناطق مختلف از گرده ی گل ها و گیاهان همان منطقه بوده است. گیاهان گوناگون دارای خواص و فواید مختلفی هستند. به همین جهت شهد تولید شده از آن ها دارای خواص و فواید متفاوتی خواهد بود. این گوناگونی و تنوع، عسل را به یک ماده ی درمانی طبیعی و بینظیر تبدیل کرده است. در ادامه به مهم ترین آن ها می پردازیم.

۱- حاوی مقدار زیادی مواد مغذی است

عسل طبیعی مایعی شیرین و غلیظ است که توسط زنبورها تولید می شود. زنبورها شکر را که اساسا شهدی غنی از گل هاست، از محیط پیرامون خود جمع آوری می کنند. آن ها زمانی که داخل کندو هستند، مکررا شهد را مصرف و هضم می کنند و ماده ای را تولید می کنند. محصول نهایی عسل است، ماده ای که به عنوان غذای ذخیره شده برای زنبورها استفاده می شود. بو، رنگ و طعم و خواص عسل به نوع منابع گلها بستگی دارد. یک قاشق غذا خوری عسل (۴۶ گرم ) حاوی ۶۴ کالری و ۱۷ گرم قند طبیعی از جمله فروکتوز ، گلوکز ، مالتوز و ساکارز است. تقریبا هیچ فیبر ، چربی یا پروتئینی ندارد.

همچنین حاوی مقادیری ( زیر۱٪RDI) از ویتامین ها و مواد معدنی است. موادی که باید بسیاری از آن ها را هر روز بخورید تا نیازهای روزمره بدن را تامین کنید. (Reference Daily Intake یاRDI معیاری برای تعیین مقدار مواد مغذی موردنیاز روزانه ی بدن انسان سالم است که توسط محققانی در امریکا ارائه شده است.) عسل دارای محتویاتی از ترکیبات گیاهی زیست فعال و آنتی اکسیدانها است. این ترکیبات حتی در رنگهای تیره تر آن یشتر از انواع روشنتر موجود می باشند.

۲- عسل سرشار از آنتی اکسیدان ها است

عسل با کیفیت بالا حاوی بسیاری از آنتی اکسیدانها است. اینها شامل اسیدهای آلی و ترکیبات فنولیک مانند فلاونوئیدها هستند. دانشمندان بر این باورند که در هم آمیخته شدن این ترکیبات به عسل قدرت آنتی اکسیدانی بی نظیری می دهد. به طور شگفت انگیزی، دو مطالعه نشان داده اند که این خواص عسل برای افزایش مقدار آنتی اکسیدان های خون بسیار موثر است. آنتی اکسیدان ها به کاهش خطر ابتلا به حملات قلبی، سکته مغزی و برخی از انواع سرطان کمک می کنند. همچنین آنها می توانند باعث افزایش سلامت چشم شوند.

۳- به نسبت شکر ضرر کمتری برای دیابتی ها دارد

شواهد متفاوتی در مورد عسل و دیابت وجود دارد. عسل از یک سو میتواند عوامل خطرساز بیماریهای قلبی معمول در افراد مبتلا به دیابت نوع دوم را کاهش دهد. برای مثال ممکن است کلسترول بد، (LDL) تری گلیسرید و التهاب را کاهش دهد. در حالی که کلسترول خوب (HDL) را افزایش می دهد.

با این حال، برخی مطالعات نشان داده اند که می تواند سطح قند خون را افزایش دهد، البته نه به اندازه شکر تصفیه شده. در حالی که خواص عسل می تواند کمی بهتر از شکر تصفیه شده برای افراد مبتلا به دیابت باشد. باید با احتیاط مصرف شود. در واقع افراد مبتلا به دیابت ممکن است بهترین کار را با کم کردن تمام مواد غذایی حاوی کربوهیدرات ها انجام دهند. به خاطر داشته باشید که انواع خاصی از عسل ممکن است با یک شربت ساده تقلبی شود. اگرچه عسل تقلبی در اکثر کشورها غیر قانونی است، اما متاسفانه همچنان مشکل گسترده ای در ایران محسوب می شود.

۴- عسل میتواند به فشار خون پایین کمک کنند

فشار خون یک عامل خطرناک مهم برای بیماریهای قلبی است. در برخی مواقع خواص عسل به کاهش آن کمک می کند. به این دلیل که حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی است که با پایین آمدن فشار خون ارتباط مستقیم دارند. مطالعاتی بر روی موش ها و همچنین تعدادی انسان که در یک بازه ی زمانی مشخص عسل مصرف کرده بودند، کاهش متوسط فشار خون در آن ها را نشان می دهد. مصرف مظم آن برای بیماران مبتلا به فشار خون بالا بسیار توصیه شده است.

۵- عسل همچنین به بهبود کلسترول کمک میکند

سطح بالای کلسترول بد (LDL) یک عامل خطرناک قوی برای بیماریهای قلبی محسوب می شود. این نوع کلسترول نقش مهمی در انسداد شریان های بدن ایفا می کند. ایجاد چربی در شریان های بدن می تواند منجر به حملات قلبی و سکته مغزی شود. جالب توجه است که مطالعات متعدد نشان می دهند که خواص عسل می تواند سطح کلسترول را تا حد قابل توجهی بهبود ببخشد. در واقع باعث کاهش تمام کلسترول بد (LDL) و به طور قابل ملاحظه ای افزایش کلسترول خوب (HDL) می شود.

برای مثال یک مطالعه در افرادی که با مصرف عسل و شکر مقایسه شده بودند نشان داد که عسل باعث کاهش ۵۵٪ در کلسترول بد (LDL) و افزایش ۳۳٪ در کلسترول خوب (HDL) گردید. همچنین عسل منجر به کاهش وزن ۱.۳٪ در این افراد شد.

۶- خواص عسل می تواند تری گلیسرید را کاهش دهد

افزایش تری گلیسرید خون یک عامل خطر دیگر برای بیماریهای قلبی محسوب می شود. آنها همچنین با مقاومت انسولینی که یک عامل مهم در دیابت نوع دو است، مرتبط هستند. سطح تری گلیسیرید در رژیم غذایی سرشار از قند و کربوهیدرات های تصفیه شده افزایش می یابد. جالب اینجاست که مطالعات متعدد مصرف منظم عسل را با سطوح پایین تر تری گلیسرید مرتبط دانسته اند، به خصوص زمانی که جایگزین شکر میشود. برای مثال یک مطالعه مقایسه ای بین مصرف کنندگان شکر و عسل انجام شد که نشان می دهد ۱۱ تا ۱۹٪ سطح تری گلیسرید در گروهی که عسل مصرف کرده اند، پایین تر است.

۷- خواص مهم عسل با سلامتی قلب در ارتباط هستند

عسل طبیعی منبع غنی ای از فنول ها و دیگر ترکیبات آنتی اکسیدانی است. بسیاری از این ها با کاهش خطر بیماریهای قلبی در ارتباط اند. آنها می توانند به عملکرد سرخرگ ها در قلب شما کمک کنند و جریان خون را به قلب افزایش دهند. همچنین ممکن است به جلوگیری از تشکیل لخته خون کمک کنند که می تواند منجر به حملات قلبی و سکته مغزی شود. علاوه بر این یک مطالعه در موش های صحرایی نشان داد که خواص عسل از استرس اکسیداتیو محافظت می کند. مصرف منظم آن به بیماران قلبی البته با هماهنگی پزشک متخصص توصیه می شود.

۸- خواص عسل طبیعی باعث بهبود سوختگی و زخم می شود

درمان موضعی عسل برای التیام زخم ها و سوختگی ها در مصر باستان استفاده می شده است و هنوز هم رایج است. مروری بر ۲۶ مطالعه انجام شده بر روی عسل و مراقبت زخم، عسل را در التیام زخم ها و سوختگی های جزئی و وسیع که بعد از جراحی آلوده شده اند، بسیار موثر نشان می دهد. البته از آن برای مصارف زیبایی و آرایشی مانند تهیه ی انواع ماسک عسل نیز استفاده های فراوانی می شود، اما در اینجا تاکید ما بیشتر خواص درمانی آن است.

همچنین عسل یک درمان موثر برای زخم پای دیابتی است که عوارض جدی ای دارد و می تواند منجر به قطع عضو شود. یک مطالعه میزان موفقیت را با انواع عسل بعنوان یک درمان زخم تا ۴۳.۳٪ گزارش کرد. همچنین یک مطالعه دیگر نشان داد استفاده عسل به روش موضعی به طرز شگفت انگیزی ۹۷ درصد از زخم های بیماران دیابتی را التیام بخشیده است.

محققان بر این باورند که قدرت شفابخش خواص عسل از اثرات ضد باکتریایی و ضد التهابی آن و نیز توانایی تغذیه بافت اطراف آن است. علاوه بر این، می تواند به درمان بیماریهای پوستی دیگر از جمله پسوریازیس و ضایعات تبخال کمک کند. استفاده از عسلِ مانوکا به ویژه در درمان زخمهای سوختگی موثر است.

۹- خواص عسل به توقف سرفه در کودکان کمک کند

سرفه یک مشکل رایج برای کودکان مبتلا به عفونت های تنفسی فوقانی است. این عفونت می تواند بر خواب و کیفیت زندگی کودکان و والدین تاثیر بگذارد. با این حال، محصولات شیمیایی و داروها همیشه موثر نیستند و می توانند اثرات جانبی داشته باشند. به طور یقین، محصولات طبیعی مانند عسل می تواند انتخاب بهتری باشد. شواهد و مطالعات نشان می دهد که بسیار موثر است. یک مطالعه در آلمان نشان داد که عسل بهتر از دو داروی سرفه رایج کار می کند. مطالعه دیگر نشان داد که مصرف عسل بیش از داروی سرفه، علائم سرفه و خواب را بهبود بخشیده است .
با این حال، به دلیل خطر بوتولیسم، عسل هرگز نباید به کودکان زیر یک سال خورانده شود. (حتی در بعضی تحقیقات اشاره شده است که عسل برای کودکان زیر دو سال نیز نباید مصرف شود.)

۱۰- عسل مفید است، اما هنوز هم کالری و قند بالایی دارد

عسل یک جایگزین خوشمزه و سالم تر برای شکر است. در هنگام خرید عسل اطمینان حاصل کنید که یک برند باکیفیت را انتخاب می کنید، چون برخی از محصولات با کیفیت پایین ممکن است با شربت مخلوط شوند. به خاطر داشته باشید که عسل باید در حد اعتدال مصرف شود چون هنوز هم پر از کالری و قند است. مزایای عسل بیشتر زمانی مشخص می شود که جایگزین شیرین کننده های ناسالم دیگری می شود. در پایان، عسل به راحتی یک شیرین کننده بهتر از شکر و سایر شیرین کننده ها با فروکتوز بالا است. توجه داشته باشید که خواص عسل بیشمار است و در اینجا تنها به مهم ترین آن ها اشاره شد.

فواید عسل طبیعی
مطالب بیشتر

۳ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

دسته‌بندی بلاگ