عسل خام چیست
انواع عسل

عسل خام : عسل خام چه نوع عسلی است و چه ویژگی هایی دارد؟

عسل خام در واقع همان عسلی است که بدون دست کاری و به طور مستقیم از کندوی زنبورها خارج می شود. بعد از بیرون آوردن عسل از کندو آن را بر روی پارچه ی مش می ریزند و ناخالصی های آن را می گیرند.…

عسل خام چیستعسل خام در واقع همان عسلی است که بدون دست کاری و به طور مستقیم از کندوی زنبورها خارج می شود. بعد از بیرون آوردن عسل از کندو آن را بر روی پارچه ی مش می ریزند و ناخالصی های آن را می گیرند. این چنین عسل خام بدون هیچ نوع دست کاری یا حرارت دادنی آماده ی خوردن می شود. عسل یکی از مقوی ترین مواد غذایی است که در کره ی زمین وجود دارد و به دلیل ویتامین ها و آنزیم های منحصر به فردی که در آن وجود دارد به عنوان یکی از موثرترین مواد غذایی شناخته شده است.

اما با حرارات دادن آن ممکن است بسیاری از این خواص از بین برود. پس بهتر است در زمان خرید عسل به این نکته توجه کنید که زنبوردار برای جلوگیری از شکرک زدن عسل، آن را حرارت نداده باشد. یعنی بهتر است عسل کاملا دست نخورده باشد.

شناخت عسل خام

برای شناخت عسل خام باید بدانید که این عسل خیلی شفاف نیست و مقداری موم در آن وجود دارد. عطر خاصی دارد و به راحتی می توان بوی گیاهان را از آن استشمام کرد و البته غلظت این عسل نسبت به عسل های دیگر بیشتر است. در شناخت آن باید توجه کرد که رنگ عسل متناسب با گیاهی است که زنبور تغذیه کرده است و می تواند متفاوت باشد. برای این که بتوان عسلی با عنوان عسل خام را به بازار عرضه کرد نباید هیچ گونه عمل پاستوریزه کردن یا پردازش بر روی آن انجام گیرد.

عسلی که خام باشد، ۳۱ نوع ماده معدنی و ۲۲ نوع آمینو اسید دارد که باعث خواص عالی آن شده است. در این عسل ها حدود ۳۰ نوع ترکیب گیاهی را می توان یافت که پلی فنول هستند و به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کنند که این آنتی اکسیدان ها تاثیرات شگرفی بر روی سلامتی، کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی و سرطان دارند. نکته ی مهم اینجاست که عسل حرارت ندیده یا همان خام بعد از یه مدت معمولا شکرک می زند.(رس می بندد)

شکرک زدن عسل پاستوریزه

تفاوت عسل خام با عسل ارگانیک

به طور خلاصه میشه گفت که: عسل خام عسلی است که در روند برداشت و بعد از آن، هیچگونه دخالت انسانی از جمله حرارت دادن و پاستوریزه کردن صورت نگرفته است. اما عسل ارگانیک به عسلی گفته می شود که زنبوردار برای مراقبت و جلوگیری از ابتلای زنبورها به بیماری های مختلف از داروهای شیمایی و آنتی بیوتیک ها استفاده نکرده باشد. در واقع از روشهای طبیعی برای مراقبت از زنبورها استفاده کرده است. 

تاثیرات عسل خام بر بدن انسان 

همان طور که گفته شد در حوزه سلامتی به دلیل موادی که در عسل خام وجود دارد، می توان تاثیرات آن را دید. استفاده از این محصول باعث افزایش عمر انسان می شود و با توجه به موادی که دراین نوع عسل وجود دارد این موضوع طبیعی است و این مواد به روش پیشگیری از مبتلا شدن به انواع بیماری می تواند باعث افزایش عمر شود.

اثرات درمانی عسل خام

از دیگر اثرات عسل خام می توان به درمان سینوزیت اشاره کرد. آنزیم های موجود در این نوع عسل باعث از بین بردن باکتری هایی می شوند که دلیل اصلی سینوزیت هستند و از این طریق باعث درمان سینوزیت می شود. افرادی که دارای مشکل سینوزیت هستند می توانند روزانه با مصرف ۲ قاشق غذاخوری از عسل خام به درمان مشکل خود کمک کنند. در بخش تاثیرات درمانی عسل خام می توان به درمان آکنه اشاره کرد. آکنه در واقع یک اختلال در عمق پوست است. با مالیدن آن بر روی آکنه ها، به دلیل داشتن آنتی اکسیدان ها و پروبیوتیک ها به راحتی می توان آن ها را درمان کرد.  

خواص عسل خام

هم چنین افرادی که دچار ریزش مو هستند با مالیدن این نوع عسل به موهای خود می توانند از ریزش مو جلوگیری کنند. عسل خام در درمان عفونت های تنفسی در کودکان که سبب سرفه میشود می تواند تاثیر مثبتی داشته باشد. درکودکانی که دچار این مشکل شده اند با خوردن یک قاشق عسل قبل از خواب می توان شاهد بهبود در شدت سرفه ها بود. از عسل خام در درمان بیماری روماتیسم هم می توان استفاده کرد.

افرادی که مشکل روماتیسم دارند روزانه با مصرف یک قاشق عسل به همراه روغن سیاه دانه به صورت ناشتا می توانند به درد های ناشی از روماتیسم تسکین دهند. در مشکلات قلب و عروق هم عسل خام می تواند موثر باشد. این نوع عسل با کاهش آسیب بافت قلب،کاهش بروز فیبیلاسیون، کاهش تعداد ضربان اسکتوپیک و کاهش مدت زمان تاخیر بطنی باعث عملکرد بهتر قلب می شود.   

مواردی که باید احتیاط شود

موارد مورد احتیاط

در کنار تمام خواص درمانی که برای عسل خام گفته شد می توان عوارضی را هم بیان کرد. این ماده هم مانند همه ی مواد دیگر می تواند عوارضی بر روی سلامتی بدن داشته باشد. این نوع عسل در بعضی از افراد ممکن است مسومیت غذایی ایجاد کند. افرادی که حساسیت خاصی نسبت به مصرف عسل دارند نباید از آن به صورت مداوم استفاده کنند. مصرف عسل برای کودکان زیر دو سال پیشنهاد نمی شود چون ممکن است بیماری به نام بوتولیسم را در آن ها ایجاد کند. مصرف بیش از حد عسل ممکن است باعث ایجاد شکم درد شود.

عسل طبیعی به دلیل داشتن فروکتوز می تواند از ورود مواد لازم به روده جلوگیری کند و از این طریق بر سیستم گوارش شما اثر منفی گذارد. عسل خام به دلیل قرار گرفتن در گروه گرانو توکسین می تواند برای سیستم عصبی مضر باشد. این سموم در طی پاستوریزه شدن عسل از بین می رود اما چون در عسل خام عمل پاستوریزه کردن اتفاق نمی افتد می تواند به سلول های عصبی آسیب برساند. 

میزان مصرف مناسب

مصرف این نوع عسل در برخی افراد می تواند باعث بالا رفتن قند خون شود. مقدار گلوکز موجود در عسل بالا است و از این طریق می تواند باعث افزایش قند خون شود. بنابراین به هنگام استفاده از عسل خام بایدقند خون خود را کنترل کنید. عسل به دلیل داشتن ۸۲ درصد قند می تواند به دندان های شما آسیب برساند. بنابراین بعد از خوردن عسل خام شستن دندان ها را فراموش نکنید. آن دسته از افرادی که دارای مشکلات خونریزی داخلی هستند یا دارویی در این مورد استفاده می کنند باید در مصرف عسل خام احتیاط کنند. استفاده از این نوع عسل به دلیل داشتن الیگوساکارید ها و آنتی اکسیدان ها باعث افت فشار خون می شوند.

با تمام این موارد هنوز قانون خاصی برای استفاده کردن یا نکردن از عسل وجود ندارد. موضوعی که باید به آن توجه شود این است که، یک فرد سالم نباید روزانه بیشتر از ۶ قاشق غذاخوری از این ماده استفاده کند. با وجود این که عسل طبیعی به عنوان یک ماده مفید و مغذی شناخته می شود اما نباید از آن بیش از اندازه استفاده کرد. 

فواید عسل طبیعینکات مهم عسلویژگی های عسل
مطالب بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

دسته‌بندی بلاگ