شاخص عسل مانوکا
انواع عسل

عسل مانوکا چیست، چه خواصی دارد و تفاوت آن با عسل‌های دیگر چیست؟

عسل مانوکا یکی از پرطرفدار ترین و با کیفیت ترین عسل های جهان است. این عسل خواصی ویژه ای داشته و همین خواص باعث خاص شدن آن می شود. عسلهای مانوکا از شهد درخچه های چای نیوزلندی در نیوزلند و استرالیا تولید می شود.…

شاخص عسل مانوکاعسل مانوکا یکی از پرطرفدار ترین و با کیفیت ترین عسل های جهان است. این عسل خواصی ویژه ای داشته و همین خواص باعث خاص شدن آن می شود. عسلهای مانوکا از شهد درخچه های چای نیوزلندی در نیوزلند و استرالیا تولید می شود. این عسل همانند سایر عسلها، دارای خاصیت ضد میکروبی می باشد. علاوه بر آن کیفیت بسیار بالایی داشته و خلوص و ارزش آن با نشانگر های شاخص MGO ،UMF و K.factor درجه بندی میگردد. عسلهای مانوکا جزو گران قیمت ترین انوع عسل در دنیا هستند.

از دیر باز بومیان نیوزلند و استرالیا از عسل مانوکا برای درمان زخم ها، تسکین گلودرد، درمان عفونتهای لثه و زخم های دهان و بهبود مشکلات گوارش استفاده میکردند. به همین دلیل این عسل متقاضیان زیادی در سراسر جهان دارد. البته با توجه به درخواست بالا و قیمت زیاد این عسل، بسته بندی های تقلبی نیز به بازار وارد شده که تفاوت زیادی با عسل اصلی دارند. پس بهتر است قبل خرید با خواص بهترین عسل، معیارهای درجه بندی، راههای شناخت عسل خالص و اصل اشنا میکنیم.

خواص عسل مانوکا

در کل می توان گفت خواص عسل های مختلف بسیار نزدیک به هم و دارای اشتراکات فراوانی هستند. اما به دلیل منشا گیاهی مختلف خواص و فواید آن ها تا حدی متفاوت از هم می باشد. برخی از مهم ترین خواص عسل مانوکا به شرح زیر می باشد:

کمک به بهبود زخم ها:

از گذشته های دور، بومیان نیوزلند و استرالیا از این عسل برای درمان زخم و جای سوختگی ها استفاده میکردند. به همین دلیل در سال ۲۰۰۷، عسلهای مانوکا توسط سازمان FDA ایالات متحده به عنوان راهی برای درمان زخم ها تایید شد.

مطالعات نشان داده است که این عسل می تواند بهبود زخم را تسریع کرده و بازسازی بافت را تقویت کند. همچنین میزان درد را در بیماران دچار سوختگی کاهش می دهد. خواص ویژه این عسل به گونه ای است که تا ۸۸ درصد بهبود زخمها را افزایش میدهد. علاوه بر این میزان عفونت در زخم ها بسیار کم میکند.

همچنین مطالعات زیادی نشان داده است که عسل مانوکا زمان بهبود زخم در بیماران دیابتی را بسیار کم کرده و باعث ضد عفونی شدن زخم آنها می شود. طبق تحقیقات انجام شده این عسل حتی میتواند باکتریهایی مانند استافیلوکوک اورئوس که به آنتی بیوتیک مقاومت پیدا کردن اند را از بین ببرد.

پیشگیری و درمان زخم معده:

در دهه اخیر، زخم معده یکی از شایع ترین بیماری هاست و افراد زیادی را به خود درگیر کرده است. باکتری H.pylori یک نوع معمول از باکتریهایی است که زخم معده را ایجاد می کند. طبق تحقیقات انجام شده، این عسل میتواند به درمان زخم های معده ناشی از H. pylori کمک کند.

همچنین اثرات این عسل بر روی بیوپسی زخم معده ناشی از H. pylori بسیار مثبت است. آزمایشات انجام شده در موش صحرایی نشان داد که عسل مانوکا از زخم معده ناشی از الکل در موش ها جلوگیری می کند.

درمان آکنه و جوش های صورت:

آکنه در اثر عواملی همچون تغییرات هورمونی، استرس و رشد باکتریها در منافذ پوست ایجاد میشود. خواص ضد میکروبی عسل مانوکا، میتواند از پوست شما در برابر باکتریها حفاظت کند.
برای استفاده از این خواص، صابون های ضد آکنه نیز تولید شده است. همچنین این عسل خاصیت ضد التهابی داشتن و میتواند در کاهش التهابات پوستی موثر باشد.

بهداشت دهان و دندان:

باکتریهای موجود در دهان میتواند موجب تشکیل پلاک ها در دهان شده و باعث پوسیدگی دهان و لثه ها میشود.
در نتیجه برای محافظت از دهان و دندان باید باکتریها را از بین برد.

مطالعات نشان داده که مصرف عسل مانوکا، باعث از بین رفتن باکتریهای مضر تشکیل دهنده پلاک، التهاب لثه و پوسیدگی دندان میشود. همچنین جویدن عسل به همراه موم، باعث کاهش خونریزی لثن شده و در طولانی مدت سبب بهبود این می شود. پس میتوان از عسل مانوکا در درمان عفونت های لثه و جلوگیری از پوسیدگی دندان ها استفاده کرد.

تسکین گلو درد:

یکی دیگر از خواص بیشمار عسلهای مانوکا، تسکین گلودرد بوده و به خوبی میتواند درد را از بین ببرد. همانطور که گفتیم، عسلهای مانوکا دارای خواص ضد باکتری و ضد ویروسی است. در نتیجه می تواند التهاب آن گلو را کاهش داده و عوامل گلو درد را از بین ببرد.

همچنین با ایجاد پوشش داخلی در گلو میتواند باعث آرام تر شدن و حفاظت از گلو گردد. بر اساس مطالعات انجام شده بر روی بیماران سرطانی سر و گردن، شیمی درمانی انجام شده باعث بروز بیماریهای ناشی باکتریهای استرپتوکوک موتانس و موکوزیت شده است.

باکتری استرپتوکوک موتانس باعث ایجاد گلو درد شده و موکوزیت منجر به التهاب و زخمهای دردناک در غشای مخاطی مری و دستگاه گوارش می شود. این دو بیماری از عوارض رایج و متداول شیمی درمانی هستند. با مصرف عسل مانوکا میتوان باعث کاهش اثرات این عوارض شده و از بروز آنها جلوگیری کرد.

درجه بندی عسل مانوکا

شاخص (MGO (methylglyoxal:

گیاه مانوکا

MGO مختصر شده نام ماده methylglyoxal بوده و به نوعی پایه اصلی تمامی خواص ضد باکتری عسل مانوکاست. این ماده به عنوان یکی از ترکیبات کلیدی به طور طبیعی در عسل نیوزلند یافت می شود. طبق تحقیقات انجام شدن مقدار بسیار زیادی از این ماده در این عسل یافت شده است. البته عسل های دیگر نیز حاوی این MGO هستند و مقدار بین صفر تا ۵ میلیگرم بر هر کیلو عسل است.

اما عسل مانوکا در مقایسه با عسل های دیگر حاوی مقدار ۱۰۰ تا ۸۰۰ میلیگرم بر هر کیلو عسل MGO است. در واقع تفاوت اصلی عسلهای مانوکا با عسل های دیگر در غلظت همین ماده می باشد. البته این ماده نیز درجه بندی های کیفیتی خود را داشته و به ۵ درجه زیر تقسیم شده است:

  • درجه پنج: MGO ۳۰ – (حاوی ۳۰mg / kg)
  • درجه چهار: MGO ۱۰۰ – (حاوی ۱۰۰mg / kg)
  • درجه سه: MGO ۲۵۰ – (حاوی ۲۵۰mg / kg)
  • درجه دو: MGO ۴۰۰ – (حاوی ۴۰۰mg / kg)
  • درجه یک: MGO ۵۵۰ – (حاوی ۵۵۰mg / kg)

عسلهای با درجه کیفیت دو برای درمان بیماری پوستی مناسب بوده و ضد باکتری هستند.
عسلهای با درجه کیفیت یک نیز خاصیت ضد باکتری قویتری نسبت به درجه دو دارند.

عوامل ‌کلیدی (K.FACTOR):

علامت K.Factor یک سیستم کامل، یکپارچه و چند مرحله ای بوده برای احراز هویت عسل مانوکا طراحی شده است. این علامت با نام کلید ذاتی شناختن شده و توسط کمپانی Wedderspoon که تولید کننده اصلی این عسل در نیوزلند بوده، تعیین گردیده است.

با استفاده از این سیستم میتوان مشخص کرد که چند درصد از این عسل از شهد مانوکا ساخته شده است. استفاده از این درجه برای تایید اصالت عسل به عنوان عسل طبیعی مانوکا به کار میرود. اما درجه برای ارزش درمانی عسل مانوکا کاربردی ندارد. درجه بندی این سیستم به صورت زیر است:

  • KFactor12 ؛ تا ۶۵٪ از بطری عسل از گرده های گیاه مانوکا تشکیل شده است.
  • KFactor166 ؛ تا ۷۵٪ از بطری عسل از گرده های مانوکا تشکیل شده است.
  • KFactor22 – تا ۹۰٪ از بطری عسل از گرده های مانوکا تشکیل شده است.

بر اساس این دسته بندی عسل های دسته KFactor22 بسیار اصلی تر از عسل های دسته KFactor12 است.

عسل مانوکا چیست

میزان خلوص تولید (UMF):

میزان خلوص تولید با علامت UMF که خلاصه شده (Unique Manuka Factor) است مشخص می شود. این استاندارد میزان خلوص در تولید را تضمین می کند. همچنین بهترین و کاملترین استاندارد بین المللی برای تضمین ضد باکتری بودن عسل مانوکا است. این فاکتور شامل مقدار MGO در زمان برداشت و همچنین استاندارهایی مانند Leptosperin و DHA است. این استاندارد به چند سطح زیر تقسیم بندی شده است:

  • UMF+5 ؛ در این سطح فعالیت ضد باکتری کم بوده و به جهت مکمل غذایی مناسب است.
  • UMF+10 ؛ در این ساعت فعالیت ضد باکتری کم و متوسط بوده و مناسب برای حفظ سلامتی است.
  • UMF+15 ؛ در این سطح فعالیت ضد باکتری بالاست.
  • UMF+20 ؛ در این سطح خواص ضد باکتری بسیار بالاست

راهنمای خرید عسل مانوکا خالص

اگر می‌خواهید مطمئن شوید که از عسل خالص تهیه کرده و خریداری نموده اید بهتر است موارد زیر را بررسی کرده و بعد اقدام به خرید کنید:

  • علامت تجاری UMF® در برچسب جلوی شیشه
  • نام تولید کننده در نیوزیلند
  • شماره مجوز UMFHA تولید کننده
  • نام محل بسته بندی عسل در نیوزلند

راهنمای پزشکی عسل مانوکا

برای اکثر مردم، مصرف عسلهای مانوکا توصیه می شود. با این حال، برخی از افراد بهتر است قبل از استفاده از آن با پزشک مشورت کنند. در کل مصرف عسلهای مانوکا برای این افراد مجاز نیست:

افراد مبتلا به دیابت، به دلیل بالا بودن میزان قند طبیعی.
کسانی که آلرژی به عسل یا زنبورها دارند.
مصرف عسل برای کودکان و نوزادان زیر یکسال، به علت احتمال ایجاد بوتولیسم در نوزادان.

فواید عسل طبیعینکات مهم عسلویژگی های عسل
مطالب بیشتر

بدون دیدگاه

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
دسته‌بندی بلاگ