شاخص نگهداری عسل
عسلنوشته ها

نگهداری عسل : بهترین روش نگهداری عسل چیست ؟

نگهداری عسل یک فرآیند ساده است. اگر به خوبی نگهداری شود علاوه بر اینکه در طولانی مدت فاسد نمی شود، بلکه تمام خواص خود را نگه خواهد داشت. البته در طول مدت زمان با توجه به نوع عسل امکان دارد دچار تغییرات فیزیکی و…

نگهداری عسل یک فرآیند ساده است. اگر به خوبی نگهداری شود علاوه بر اینکه در طولانی مدت فاسد نمی شود، بلکه تمام خواص خود را نگه خواهد داشت. البته در طول مدت زمان با توجه به نوع عسل امکان دارد دچار تغییرات فیزیکی و شیمایی بشود. برای مثال ممکن است مقداری از بو و طعم خود را از دست بدهد و یا این که کریستالیزه شود (رس یا اصطلاحا شکرک بزند). برای نگه داشتن عسل تازه، کاری که باید انجام دهید این است که یک ظرف مناسب برای ذخیره عسل پیدا کنید و این ظرف را در یک مکان سرد و خشک نگه دارید. اگر می خواهید عسل را برای استفاده طولانی مدت نگهداری کنید، می توان آن را یخ زده و سپس از آن حالت خارج کرد. منبع: wikihow

عسل طبیعی اگر در شرایط مناسب خود نگه داری شود آسیبی نخواهد دید. در واقع عسل تنها ماده ی خوراکی است که فاسد نمی شود. برای نگهداری عسل در بلند مدت و کوتاه مدت نکات متفاوتی وجود دارد که به شرح زیر است.

نگهداری عسل برای استفاده کوتاه مدت


دقت کنید، ظرف مناسبی را انتخاب کنید.

شما می توانید عسل را در ظرفی که در ابتدا در آن قرار گرفته بود نگهداری کنید. با این حال، ظروف آسیب دیده یا دارای نشتی، باید تعویض شود. همچنین ظروف پلاستیکی و فلزی مناسب نگهداری عسل نیستند. ph عسل برابر ۴ است و به شدت اسیدی می باشد،‌ بنابراین باید از نگه‌داری آن در ظروف فلزی خودداری کرد. چون بعد از مدتی فلز را خورده و خودش هم خراب می‌شود. ذرات فلز که به همراه عسل وارد بدن می‌شود، برای انسان مضر است. برای نگهداری عسل در حجم زیاد ظروف استیل و گالوانیزه و برای مصارف خانگی ظروف شیشه ای، لعابی و سفالی توصیه می‌شوند.

نگهداری عسل

یک اتاق با دمای ثابت انتخاب کنید.

عسل بهتر است در دمای بین ۱۰ تا ۲۰ درجه سانتیگراد نگهداری شود. تغییرات دما می تواند عسل را تیره کند و باعث شود طعم خود را از دست بدهد. هنگام نگهداری عسل ، یک مکان را در محدوده دمای مناسب انتخاب کنید که مستعد تغییرات دما نیست. کابینت آشپزخانه به طور کلی یک مکان عالی برای نگهداری عسل است. با این حال، عسل را به دور از اجاق و خارج از یخچال نگه دارید. این مکان ها مستعد تغییرات ناگهانی درجه حرارت هستند.

نگهداری عسل دو

عسل را از نور خورشید دور نگه دارید.

نور خورشید می تواند به ساختار عسل آسیب برساند، بنابراین سعی کنید عسل را در یک مکان تاریک تر نگه دارید. برای مثال، عسل را در لبه های پنجره قرار ندهید. عسل می تواند به راحتی در یک کابینت یا انباری ذخیره شود.

نگهداری عسل سه
ه

مطمئن شوید که ظروف محکم بسته شده‌ باشد.

شما می‌بایست مقدار هوایی که در معرض آن قرار می گیرد را به حداقل برسانید. دقت کنید شیشه یا ظروفی که از آن استفاده می‌کنید قبل از قرار دادن عسل برای ذخیره‌سازی، محکم بسته شود. زمانی که عسل در معرض بیش از حد هوا قرار می گیرد طعم آن می تواند تحت تأثیر طعم های موجود در هوا قرار گیرد و همچنین می تواند رطوبت هوا را جذب کند. این باعث می شود که رنگ و طعم آن تغییر کند.

نگهداری عسل چهار

نگهداری عسل برای استفاده بلند مدت

یک ظرف مناسب برای عسل خود انتخاب کنید.

اگر شما برای چندین ماه دیگر قصد استفاده از عسل را ندارید، ممکن است کریستالیزه شود(رس یا اصطلاحا شکرک بزند). در حالی که این روند طبیعی و برگشت پذیر است، می تواند بدون هیچ زحمتی باشد. برای جلوگیری از کریستالیزه شدن، می توانید عسل را در فریزر ذخیره کنید. شما به یک ظرف با یک فضای اضافی کمی نیاز خواهید داشت، چون زمانی که عسل یخ می زند منبسط می شود.

اگر شما هنگام خرید عسل فقط یک شیشه تهیه کرده باشید، ممکن است لازم باشد مقداری از آن را استفاده کنید یا آن را به یک ظرف بزرگتر منتقل کنید تا فضایی برای عسل ایجاد شود. بعضی از مردم دوست دارند از یک ظرف یخ برای فریز کردن عسل استفاده کنند. به این ترتیب، هنگامی که به عسل نیاز دارید، می توانید در آن زمان یک مکعب را از حالت یخ زده خارج کنید. همچنین شما می توانید عسل را در قالب یخی منجمد کنید و سپس مکعب ها را به یک کیسه فریزر انتقال دهید.

نگهداری عسل پنج

عسل خود را در فریزر قرار دهید.

هنگامی که عسل را به ظرف مورد نظر خود منتقل کردید، آن را در فریزر یخچال بگذارید. عسل چندین سال می تواند در فریزر نگهداری شود. در حالی که عسل در فریزر به طور طولانی مدتی دوام می آورد، اما هرگز این نکته بدی نیست که زمانی که مواد غذایی را فریز می کنید، تاریخ آن را ثبت کنید یا بر روی آن بنویسید.

داخل فریزر بگذارید

زمان استفاده از عسل آن را از حالت منجمد خارج کنید.

یخ زدایی عسل ساده است. به راحتی آن را داخل یک ظرف در بسته که هوا به آن نفوذ نکند قرار دهید و اجازه دهید که به تدریج به دمای اتاق برسد. سعی نکنید روند یخ زدایی عسل را با حرارت مستقیم و غیر مستقیم تسریع کنید. 

نگهداری عسل هفت

اجتناب از اشتباهات

نحوه برگرداندن عسل به حالت اولیه، زمانی که رس زده است.

خواص عسل می تواند سال ها ماندگاری داشته باشد. در واقع عسل طبیعی از لحاظ تئوری می تواند تا ابد باقی بماند. با این حال عسل ممکن است پس از مدتی شروع به رس زدن یا کریستالیزه شدن کند. لازم نیست عسل رس زده را دور بریزید. شما می توانید با استفاده از آب جوش، عسل را به حالت قبلی خود برگردانید.

ابتدا یک بشقاب یا قابلمه آب را جوش بیاورید. سپس شیشه عسل را داخل آن قرار دهید. دقت کنید که درب شیشه عسل محکم بسته شده باشد.حرارت زیر ظرف را خاموش کنید. ظرف عسل را به تنهایی رها کنید تا خنک شود. عسل باید به حالت اولیه خود بازگشته باشد.

نگهداری عسل هشت

نگهداری عسل دور از فضاهای گرمی که در آشپزخانه وجود دارد.

بسیاری از مردم عسل را در آشپزخانه نگهداری می کنند. این راحت ترین مکان برای نگهداری عسل است زیرا زمانی که نیاز به استفاده از آن خواهید داشت در دسترس شماست. به هر حال عسل را از فضاهای گرم آشپزخانه دور نگه دارید. گرمای بیش از حد می تواند به عسل آسیب برساند. برای مثال عسل را در نزدیکی یک اجاق گاز نگهداری نکنید.

دور از فضای گرم

عسل را در یخچال نگهداری نکنید.

در حالی که عسل را می توان منجمد کرد و سپس آن را یخ زدایی کرد اما هرگز نباید عسل در یخچال نگهداری شود. این می تواند باعث شود که عسل سریع تر رس بزند. اگر آشپزخانه شما برای نگهداری عسل بیش از حد گرم است، یک جای خنک تر در خانه انتخاب کنید به جای اینکه آن را در یخچال قرار دهید. 

در یخچال نگذارید

 

همچنین توجه داشته باشید که برای مصرف عسل از قاشقی تمیز استفاده کنید که عاری از هر گونه رطوبت یا چربی باشد، این نکته را به خاطر بسپارید که ورود آب به عسل منجر به تخمیر عسل می شود. علاوه بر این ممکن است در طعم و رایحه آن نیز تاثیر گذار باشد.

نکات مهم عسل
مطالب بیشتر

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

دسته‌بندی بلاگ