گرده گل
عسلنوشته ها

گرده گل : ۱۱ مورد از مهمترین مزایا و خواص گرده گل که معجزه می کنند

گرده گل گرده جمع آوری شده توسط زنبورعسل ترکیبی از گرده گل ، شهد، آنزیم، عسل، موم و ترشحات زنبورعسل است. زنبورهای عسل، گرده را از روی گیاهان جمع آوری می کنند و به داخل کندو منتقل می کنند. جایی که در آن ذخیره…
گرده گل
گرده گل

گرده جمع آوری شده توسط زنبورعسل ترکیبی از گرده گل ، شهد، آنزیم، عسل، موم و ترشحات زنبورعسل است. زنبورهای عسل، گرده را از روی گیاهان جمع آوری می کنند و به داخل کندو منتقل می کنند. جایی که در آن ذخیره اش می کنند و به عنوان غذا برای کلونی مورد استفاده قرار می دهند. این گرده نباید با سایر محصولات زنبورعسل مانند عسل، ژل رویال و شان اشتباه گرفته شود. البته ممکن است این محصولات حاوی مقداری گرده یا مواد دیگر مرتبط با دنیای زنبورها باشند.

بسیاری از مطالعات اثرات سلامتی آن را مورد بررسی قرار داده و نتایج امیدوار کننده ای را به دست آورده اند. در اینجا ۱۱ مورد از خواص این ماده ی فوق العاده که به صورت علمی از آنها پشتیبانی می شود، آورده شده است. منبع: healthline

۱۱ مورد از مهم ترین خواص گرده گل

این محصول شگفت انگیز علاوه بر اشتراک زیادی که با خواص عسل دارد، دارای مزایا و فواید متفاوت هم است. اخیراً، گرده گل در بخش بهداشت کشش هایی ایجاد کرده‌است، زیرا مواد غذایی، آمینواسیدها، ویتامین‌ها، لیپیدها و بیش از ۲۵۰ مواد فعال را در بر دارند. در یک تصمیم جالب، وزارت بهداشت فدرال آلمان، گرده جمع آوری شده توسط زنبور عسل را به عنوان یک دارو شناخته است.

مشخصات تغذیه ای چشمگیر با بیش از ۲۵۰ ماده فعال

گرده گل دارای مشخصات مغذی قابل توجهی است. همچنین حاوی بیش از ۲۵۰ ماده فعال بیولوژیکی از جمله پروتئین ها، کربوهیدرات ها، لیپیدها، اسیدهای چرب، ویتامین ها، مواد معدنی، آنزیم ها و آنتی اکسیدان ها است.

دانه های گرده گل تقریبا شامل:

  • کربوهیدرات: ۴۰٪
  • پروتئین: ۳۵٪
  • آب: ۴-۱۰٪
  • چربی ها: ۵٪
  • سایر مواد: ۵-۱۵٪  این دسته شامل ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی بیوتیک ها و آنتی اکسیدان ها می باشد.

با این حال، محتویات غذایی گرده ها به منبع گیاهی و فصلی که جمع آوری شده اند، بستگی دارد. به عنوان مثال، مطالعات نشان داده اند که گرده جمع آوری شده از گیاهان کاج تقریبا ۷ درصد پروتئین دارد، در حالیکه گرده جمع آوری شده از بسته های خرما در نخل نزدیک به ۳۵ درصد پروتئین دارد. علاوه بر این، گرده جمع آوری شده در طول فصل بهار نسبت به گرده در تابستان تفاوت قابل ملاحظه ای در ترکیبات آمینو اسیدی دارند.

آنتی اکسیدانی بالای آن از بیماری های مزمن محافظت می کند.

گرده زنبور عسل با طیف گسترده ای از آنتی اکسیدان ها، از جمله فلاونوئیدها، کاروتنوئید ها، کورستین، کومپفرل و گلوتاتیون  پر شده است. آنتی اکسیدان ها بدن شما را در مقابل مولکول های مضر به نام رادیکال های آزاد محافظت می کنند. آسیب رادیکال های آزاد به بیماری های مزمن مانند سرطان و دیابت نوع ۲ مرتبط است.

مطالعات آزمایشگاهی، بر روی حیوانات و بعضی از انسان ها نشان داده اند که آنتی اکسیدان های گرده گل می توانند التهاب مزمن را کاهش دهند، باکتری های مضر را از بین ببرند، با عفونت ها مقابله کنند و با رشد و گسترش تومورها مبارزه کنند. با این حال، محتوای آنتی اکسیدانی گرده ها به منبع گیاهی آن بستگی دارد و تشخیص اینکه گرده گل به طور خاص از چه منبع گیاهی تامین شده است می تواند دشوار باشد.

خطر ابتلا به بیماری های قلبی مانند چربی خون بالا و کلسترول را کاهش می دهد.

بیماری قلبی علت اصلی مرگ در سراسر جهان است. چربی‌ خون بالا و کلسترول خون بالا با خطر افزایش بیماری‌های قلبی در ارتباط هستند. جالب است که گرده گل ممکن است این عوامل خطر را کاهش دهد. به عنوان مثال، مطالعات بر روی حیوانات نشان داده اند که عصاره این ماده ی طبیعی می تواند سطح کلسترول خون، به ویژه کلسترول بد (LDL) را کاهش دهد.

در افراد مبتلا به نزدیک بینی ناشی از شریان های مسدود شده، مکمل های گرده گلِ تولید شده توسط زنبور عسل باعث کاهش سطح کلسترول خون می شود که زمینه دید آنها را افزایش می دهد.
علاوه بر این، آنتی اکسیدان های موجود در گرده گل ممکن است از اکسیداسیون چربی ها محافظت کنند. هنگامی که چربی ها اکسیداسیون می شوند، می توانند با هم ترکیب شوند، رگ های خونی را محدود کنند و خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش دهند.

می تواند عملکرد کبد را تقویت کند و آن را از مواد سمی محافظت کند.

کبد شما یک اندام حیاتی است که سموم را تجزیه می‌کند و آن را از خون شما پاک می‌کند. مطالعات روی حیوانات نشان داده اند که گرده گل ممکن است توانایی سم زدایی کبد شما را افزایش دهد. در حیوانات بزرگتر، گرده گل دفاع از آنتی اکسیدان کبد را تقویت می کند و مواد زائد بیشتری از قبیل مالون دی آلدئید و اوره را از خون حذف می کند. مطالعات دیگر روی حیوانات نشان می دهد که آنتی اکسیدان های گرده گل، کبد را در برابر آسیب های مختلف مواد سمی، از جمله مصرف بیش از حد مواد دارویی محافظت می کند. این خوراکی به خوبی باعث بهبودی کبد می شود.

با این حال، چند مطالعه انسانی اثرات گرده گل بر عملکرد کبد را ارزیابی کرده اند. مطالعات انسانی بیشتری برای ایجاد توصیه های سلامتی نیاز است.

بسته چند ترکیبه با خواص ضد التهابی است.

گرده گل به طور سنتی برای کاهش التهاب و ورم استفاده شده است. یک مطالعه بر روی حیوانات نشان داد که عصاره آن باعث کاهش ۷۵ درصدی ورم چنگال های موش شده است. در واقع، اثرات ضد التهابی آن با چندین داروی ضد التهابی غیر استروئیدی مانند فنیل بوتازون، اندومتاسین، آنالگین و ناپروکسن مقایسه شده است. گرده گل از ترکیبات متعددی است که می تواند التهاب و تورم را کاهش دهد، از جمله آنتی اکسیدان کوئرستین، که باعث کاهش تولید اسیدهای چرب امگا ۶ التهابی مانند اسید آراکیدونیک می شود. مورد دیگر اینکه ترکیبات گیاهی موجود در گرده گل ممکن است فرایندهای بیولوژیکی را که باعث تحریک تولید هورمون های التهابی مانند عامل نکروز تومور (TNF) می شوند، سرکوب کنند.

گرده گل موجب افزایش ایمنی بدن و از بین رفتن باکتری ها می شود.

این ماده ی طبیعی سیستم ایمنی شما را تقویت کند و به شما در جلوگیری از بیماری ها و واکنش های ناخواسته کمک کند. برای یک پژوهش نشان داده است که ممکن است شدت و شروع آلرژی ها را کاهش دهد. در یک مطالعه نشان داده شد که گرده گل به طور قابل توجهی باعث کاهش فعال شدن ماست سِل ها می شود (ماست سل ها سلول‌های بزرگی هستند که به تعداد زیاد در بافت پیوندی یافت می‌شوند) . زمانی که سلول های مغز فعال می شوند، مواد شیمیایی ای را آزاد می کنند که باعث واکنش آلرژیک می شوند. همچنین مطالعات متعدد آزمایشگاهی تأیید کرده اند که گرده گل دارای خواص ضد میکروبی قوی است.

گرده گل به درمان زخم و جلوگیری از عفونت کمک کند.

همانند عسل طبیعی ؛ خاصیت ضد التهابی و آنتی‌اکسیدانی آن به بدن شما درالتیام زخم کمک می کند. به عنوان مثال، تحقیقات روی حیوانات نشان داد که عصاره گرده گل در درمان زخم های سوختگی همانند سولفادیازین (پماد سوختگی – که به عنوان یک استاندارد طلایی در درمان سوختگی است)  موثر است و باعث عوارض جانبی بسیار کمتر شده است. مطالعه دیگری روی حیوانات نشان داد که استفاده از یک مرهم حاوی گرده گل روی سوختگی به طور قابل ملاحظه ای باعث تسریع در بهبودی بیش از داروهای استاندارد می شود.

خواص ضدمیکروبی آن ممکن است از عفونت جلوگیری کند. (عفونت) یکی از عوامل خطر عمده ای که می تواند روند بهبود خراشیدگی، بریدگی، سایش و سوختگی را به خطر اندازد.

می تواند خواص ضدسرطانی داشته باشد

گرده گل ممکن است کاربردهایی برای درمان و پیشگیری از سرطان ها که در هنگام رشد غیر طبیعی سلول ها رخ می دهد، داشته باشد. مطالعات آزمایشگاهی نشان داده اند که عصاره گرده گل برای مهار رشد تومور و تحریک آپوپتوز (مرگ برنامه ریزی شده سلول ها) در سرطان های پروستات، روده بزرگ و خون موثر است. گرده گل ممکن است خواص ضد استروژنی داشته باشد که می تواند خطر ابتلا به سرطان سینه، پروستات و رحم را کاهش دهد. با این حال تحقیقات مبتنی بر انسان ها ضروری است.

گرده گل علائم یائسگی مانند گر گرفتگی را کاهش دهد.

یائسگی که منجر به توقف قاعدگی در زنان می شود، اغلب همراه با نشانه های ناراحت کننده از قبیل گر گرفتگی، عرق شبانه، تغییرات خلقی و اختلالات خواب است. مطالعات نشان می دهد که گرده گل ممکن است علائم یائسگی را کاهش دهد.

در یک مطالعه ۷۱% از زنان احساس کردند که علائم یائسگی آن ها در حین مصرف گرده گل بهبود می یاید. در مطالعه دیگری ۶۵% از زنانی که مکمل گرده گل مصرف کردند، گر گرفتگی کمتری را تجربه کردند. این زنان پیشرفت های سلامتی ای دیگری را هم به خوبی نشان داده اند. مانند: خواب بهتر، کاهش بدخلقی، درد مفاصل کمتر و بهبود حس و حال و انرژی شان. علاوه بر این یک مطالعه سه ماهه نشان داد که زنانی که مکمل گرده گل مصرف کرده اند به میزان قابل توجهی علائم یائسگی کمتری را تجربه کرده اند. علاوه بر این، این مکمل ها به کاهش کلسترول بد (LDL) و افزایش کلسترول خوب (HDL) کمک کردند.

می تواند مصرف مواد مغذی، متابولیسم و ​​طول عمر را بهبود بخشد.

بعضی از شواهد اشاره بر این دارند که گرده گل ممکن است باعث بهبود استفاده از مواد مغذی در بدن شما شود. به عنوان مثال، هنگامی که گرده گل به رژیم غذایی موش های با کمبود آهن اضافه شد، جذب آهن ۶۶% افزایش یافت. این افزایش احتمالا به دلیل این واقعیت است که گرده گل حاوی ویتامین C و بیوفلاوونویدها است که جذب آهن را تقویت می کند. علاوه بر این موش های صحرایی تغذیه کرده با گرده گل، کلسیم و فسفر بیشتری را از رژیم غذایی خود جذب می کنند. گرده گل حاوی پروتئین های با کیفیت بالا و اسیدهای آمینه است که ممکن است به چنین جذبی کمک کند. یک مطالعه دیگر روی حیوانات نشان داده شده که گرده گل ممکن است رشد عضلانی، سرعت متابولیسم و ​​طول عمر را افزایش دهد.

اگرچه مطالعه روی حیوانات امیدوارکننده است، اما واضح نیست که آیا انسان مزیت های یکسانی را تجربه می کند یا خیر.

عسل و گرده گل
عسل و گرده گل

برای بیشتر افراد بی خطر است و به راحتی می توان آن را به رژیم غذایی اضافه کرد.

گرده گل به شکل دانه یا مکمل است و برای اکثر مردم ایمن است. برای همین پیشنهاد می کنیم در هنگام خرید عسل این محصول طبیعی و بسیار مفید را فراموش نکنید. شما می توانید آن را از از زنبورداران محلی و تایید شده ویزبی خریداری کنید. این دانه ها را می توان به غذاهای مورد علاقه خود اضافه کرد. مانند صبحانه ها و اِسموتی ها.

یکی از بهترین روش های مصرفش؛ ترکیب آن با عسل طبیعی و یا خام است. چرا که هر دو دارای خواص بسیاری هستند که با ترکیب شدن با هم یک معجون قوی بدست خواهد آمد. همچنین شیرینی عسل می تواند مصرف آن را آسان تر و لذت بخش تر کند.

با این حال افرادی که به این خوراکی یا نیش زنبور عسل حساسیت دارند باید از مصرف آن اجتناب کنند. زیرا ممکن است نشانه هایی مانند خارش، ورم، تنگی نفس و آنافیلاکسی در آنها ایجاد شود.

مطالب بیشتر

بدون دیدگاه

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
دسته‌بندی بلاگ