عسل و سیاه دانه
عسلنوشته ها

عسل و سیاه دانه : معروف به معجون دوسین که یک معجون بی نظیر است!

آیا درباره ی خواص سیاه دانه چیزی شنیده اید؟ درباره ی خواص آن با عسل چطور؟ هر دو ماده (عسل و سیاه دانه) از مواد غذایی غنی و پرخاصیت هستند. حاصل ترکیب این دو معجون دوسین است. اما معجون دوسین چیست؟ معجون عسل و…

آیا درباره ی خواص سیاه دانه چیزی شنیده اید؟ درباره ی خواص آن با عسل چطور؟ هر دو ماده (عسل و سیاه دانه) از مواد غذایی غنی و پرخاصیت هستند. حاصل ترکیب این دو معجون دوسین است. اما معجون دوسین چیست؟ معجون عسل و سیاه دانه معروف به معجون دوسین از داروهای ساده و در عین حال موثری هست که از قدیم در طب سنتی محبوب بوده و برای درمان بیماری های مختلفی از آن استفاده می شده است.این معجون خواص بسیار زیادی دارد که در این مطلب به بخشی از آنها اشاره می کنیم. منبع: drhealthbenefits

هر یک از دو ماده ی این معحون دارای فواید و خواص بیشماری هستند. قطعا ترکیب آن ها می تواند این خواص را در مواردی چندین برابر کند. برای شناخت بیشتر این خواص بهتر است ابتدا خواص هر یک را به صورت جداگانه بررسی کنیم. سپس خواص ترکیب آن ها را با هم بررسی خواهیم کرد. در ادامه همراه ویزبی باشید تا با یک معجون فوق العاده ی دیگر که با ترکیب عسل طبیعی تولید می شود، آشنا شوید.

حقایقی در مورد سیاه دانه

بر اساس واقعیت های تاریخ، سیاه دانه به عنوان دارو گیاهی در حدود ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ سال قبل از میلاد وجود دارد. استفاده از سیاه دانه از ادبیات باستانی، مانند ابن سینا (۹۸۰ تا ۱۰۳۷ م)، ابوریحان بیرونی (۱۹۷۸-۱۰۴۸ م)، Al-Antiki، ابن قییم بن البغدادی، و عهد قدیم در کتاب اشعیا مستند شده است.اولین مرجع سیاه دانه در زمان قدیم در کتاب اشعیا یافت شده است.

سیاه دانه به شکل روغن، در منطقه آرامگاه توتانخامن نیز یافت شد. سیاه دانه بخش مهمی از زندگی در مصر باستان دارند. هرچند ما به طور جدی درباره مفید بودن سیاه دانه در مصر باستان به عنوان بخش مهمی از زندگی نمی دانیم، اما این را میدانیم که پادشاهان مصر باستان در آن زمان کاری را با اهمیت و دقت بسیار بالا انجام می دادند.

فواید سلامتی سیاه دانه

بخش کوچکی از تاریخچه استفاده از سیاه دانه را بررسی کردیم. بعد از اینکه کمی درباره سیاه دانه در دوران باستان فهمیدیم، درباره سلامتی و مزایای سیاه دانه صحبت خواهیم کرد. پس از تمام توضیحات در مورد عسل و سیاه دانه، در نهایت درباره مزایای سلامتی ترکیب آن ها صحبت خواهیم کرد.

  • قدرتمند برای درمان آسم “تایموکوینون” یکی از ذرات فعال در سیاه دانه است که در مطالعه بر روی حیوانات خیلی بهتر از دارو فلوتیکازون درمان آسم است. مطالعه دیگری با استفاده از انسان به عنوان سوژه، نشان داد که عصاره جوشانده سیاه دانه اثرات ضدآسمی قوی‌تری برای حمایت از مجاری تنفسی باز دارد. اما شاید سیاه دانه به اندازه تئوفیلین یا سالبوتامول موثر نباشد.
  • ضد حساسیت است آیا آلرژی دارید؟ یا افرادی که آلرژی دارند را می‌شناسید؟ شاید شما یا افرادی دیگر که می‌دانید آلرژی دارند، می‌توانند سیاه دانه را مصرف کنند.  زیرا یکی از فوایدسلامتی سیاه دانه  به عنوان ضد حساسیت گیاهی است. در سال ۱۹۹۳، دکتر نیرمال چاکراواتی، در تحقیق خود ثابت کرد که کریستال nigellone  می تواند اثرات سرکوبگرانه ای داشته باشد. این کریستال مانع از ماده‌ای خواهد شد که باعث آزاد شدن هیستامین می‌شود. هیستامین ماده‌ای است که در نتیجه واکنش‌های آلرژیک بدن مانند آسم، رها می‌شود. عصاره روغن سیاه دانه فرار است. این روغن برای افراد مبتلابه آسم بسیار خوب است.
  • بهبود سیستم ایمنی یکی از مزایای سلامتی سیاه دانه، سیستم ایمنی بدن را بهبود می بخشد و راه های افزایش رشد سلول T را به عنوان قاتل سلولی طبیعی افزایش می دهد. مدیر سخنرانی موسسه ایمونولوژی در دانشگاه مونیخ، گفت که عصاره سیاه دانه به عنوان bioregulator (هر ماده ای که پروسه بیولوژیکی را تنظیم می کند.) استفاده می شود. این می‌تواندیکی از دلایلی باشد که سیاه دانه ها می‌توانند با این بیماری مبارزه کنند که معمولاً به سیستم ایمنی مانند علائم سرطان حمله می‌کنند.
  • سیاه دانهخنثی کردن مواد سمی توکسین(مواد سمی) می تواند کار اندام های حیاتی بدن مانند کبد و ریه را مختل کند. این می تواند اثرات زیادی برای این اندام ها داشته باشد. اما نیازی به نگرانی نیست. موادیکه درون سیاه دانه وجود دارند، می‌توانند سموم را پاک کنند. اختلالات تنفسی و نیز علائم اسهال ناشی از سموم می‌توانند کاهش یابند.
  • به عنوان ضد باکتری در سیستم گوارش تحقیقات مجله Pharmacy of Pakistan، نشان می دهد که روغن سیاه دانه بیشتر برای کمک به سیستم گوارش برای کشتن باکتری هایی مانند Colera و E. Coli بهتر است. در این مورد اثر روغن سیاه دانه بهتر از آمپی سیلین است.
  • افزایش تمرکز مغز اسید لینولئیک یا ما به آنها امگا ۶ و امگا ۳ می گوییم جهت کمک به تغذیه خوب برای بهبود هوش مغز مفید است و همچنین به گردش خون در مغز کمک می کند.
  • منبع تغذیه سالم آیا می دانید که بدن اسید آمینه را تولید می کند؟ اسید آمینه که توسط بدن تولید می شود اسید آمینه غیر ضروری است. اسید آمینه ضروری با مواد غذایی که ما می خوریم مثل تخم مرغ، گوشت و غیره تولید می شود. اما سیاه دانه ها حاوی اسید های ضروری هستند. سیاه دانه ها حاوی ۹ نوع اسید آمینه ضروری است که برای بدن ما مفید است.
  • کمک در مورد مشکلات دیابت دو گرم سیاه دانه در روز می تواند باعث کاهش تولید گلوکز، کاهش مقاومت به انسولین، افزایش عملکرد سلول های بتا و کاهش میزان هموگلوبین گلیکوزیله شده (HbA1c) در انسان شود.
  • کاهش فشارخون آیا میدانید که سیاه دانه می تواند فشار خون را کاهش دهد؟ برخی از افراد تجربه آن را داشته اند. مصرف ۲۰۰-۱۰۰ میلی گرم عصاره سیاه دانه دو بار در روز تا دو ماه، می تواند فشار خونِ بیمار با فشار خونِ بالا را کاهش دهد.
  • مبارزه با سرطان روده بزرگ تحقیقات نشان داده است که عصاره سیاه دانه بسیار بهتر از مصرف فرآورده های شیمیایی ۵- fluorouracil در فشار بر رشد سرطان روده بزرگ است. تحقیقات دیگری که با موضوع حیوانات انجام شده است، دریافتند که روغن سیاه دانه اثر مهمی برای جلوگیری از سرطان روده بزرگ دارد. تحقیقات بیشتری در مورد این موضوع صورت‌گرفته است. با استفاده از یک موش، روغن سیاه دانه می‌تواند بدون هیچ گونه عوارض جانبی در برابر سرطان روده بزرگ مبارزه کند.
  • گیاه پزشکی برای صرع در طب ستنی، سیاه دانه به عنوان ضد تشنج شناخته شده است. مطالعه‌ای در سال۲۰۰۷ با کودکان مبتلابه صرع و مقاوم به درمان پزشکی متداول انجام شد. نتیجه واقعاً عالی بود. عصاره سیاه دانه می تواند باعث کاهش تشنج شود.
  • انرژی را تحریک می کند ابن سینا در شاهکار خود، “قانون در طب”، که به عنوان معروف ترین کتاب در جهان پزشکی در شرق یا غرب شناخته می شود،اعلام کرد که سیاه دانه “انرژِی بدن را تحریک می کند و به التیام خستگی یا فقدان روح کمک می‌کند”.

مزایا و فواید عسل

از گذشته های بسیار دور تا عصر حاضر، از انواع عسل هم به عنوان خوراکی و هم برای موارد درمانی استفاده میشده است. عسل طبیعی سرشار از ترکیبات گیاهی سودمند است و فواید متعددی را برای سلامتی به ما هدیه می دهد. خواص عسل به ویژه زمانی که به جای شکر تصفیه شده استفاده میشود، بسیار چشمگیر است. شکر تصفیه شده ای که ۱۰۰% کالری خالص است. توجه داشته باشید برای بهره مندی از تمام خواص عسل باید با آگاهی و دانش از این اکسیر طبیعی استفاده کرد.

بسیاری از ناراحتی های گوارشی و مشکلات پوستی به موجب مصرف عسل قابل درمان هستند. مصرف مرتب آن می تواند در بهبود کیفیت خواب و آرامش اعصاب بسیار تاثیر گذار باشد. همچنین به دلیل خاصیت آنتی باکتریال و ضدمیکروبیش برای ترمیم زخم ها و ضدعفونی کردن عارضه های پوستی مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر این برای کاهش وزن و درمان سرماخوردگی گزینه ی مناسبی می باشد. به جرات می توان گفت یکی از قوی ترین آنتی بیوتیک های موجود در طبیعت است. خواص درمانی عسل جنبه های گوناگون و گسترده ای دارد که در اینجا تنها به برخی از مهم ترین آن ها اشاره شد.

فواید بیشتر با ترکیب عسل و سیاه دانه

تمام موارد بالا از فواید و خواص درمانی دو ماده ی طبیعی قدرتمند عسل و سیاه دانه است که هر یک را جدا بررسی کردیم. اما باید بدانید که از ترکیب این دو ماده یک معجون بسیار قدرتمند تر به نام دوسین تولید می شود. در ادامه به مهم ترین فواید و خواص معجون دوسین می پردازیم.

۲۶ مور از مهم ترین خواص عسل و سیاه دانه

  1. سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند
  2. برای درمان سرماخوردگی های پی در پی مفید است
  3. در درمان تب های بلغمی و سوداوی تاثیر دارد
  4. ادرارآور است و برای مردان مبتلا به پروستات و عفونت ادرار مفید است
  5. درمان کننده سردردهایی که مرتبط با مزاج سرد هستند مفید است
  6. مالیدن این ترکیب به پوست برای درمان جوش های بلغمی مفید است
  7. تاثیر خوبی بر دستگاه گوارش و انگل های روده دارد
  8. رفع نفخ معده و دل درد های ناشی از آن
  9. برای پیشگیری و درمان زخم معده موثر است
  10. برای بهبود بیماری های پوستی پیسی و لک مفید هست
  11. از بین برنده سنگ های کلیه و مثانه و صفراوی
  12. در روزهای پایانی بارداری به کنترل درد و افزایش توان و مقاومت مادران هنگام زایمان کمک می کند.
  13. پاکسازی رحم بعد از زایمان
  14. موجب افزایش شیر مادران شیرده
  15. از ابتلا به بیماری های مزمن و سرطان جلوگیری میکند
  16. کاهش دهنده عوارض داروهای شیمی درمانی بر کلیه ها
  17. با طبع گرم بسیار انرژی زا و باعث از بین رفتن افسردگی می شود
  18. ترکیب روغن سیاه دانه و عسل خالص به نسبت مساوی باعث درمان اضطراب و تپش های قلب و تنظیم ضربان قلب می شود
  19. سیاه دانه برای درمان حساسیت و آسم بسیار مفید است
  20. افزایش دهنده طبیعی میل جنسی
  21. افزایش تعداد اسپرم و درمان ناباروری حاصل از کمبود تعداد اسپرم
  22. کمک در درمان افسردگی به شکل چشمگیر
  23. باعث به تاخیر انداختن علائم پیری در بدن و هضم کننده غذا
  24. ضد تشنج و ملین
  25. تنظیم کننده فشار خون
  26. ضد درد های عضلانی و قاعده آور

روش تهیه معجون عسل و سیاه دانه (دوسین)

برای تهیه این ترکیب باید سیاه دانه را پودر کرده و بلافاصله با عسل مخلوط کرد و نسبت ترکیب سیاه دانه و عسل هم یک به سه می باشد یعنی مثلا یک قاشق پودر سیاه دانه باید با سه قاشق عسل طبیعی مخلوط شود. سیاه دانه پودر شده اثرگزاری بهتری دارد ولی خیلی سریع در مجاورت هوا خواصش را از دست می دهد امااگر با عسل مخلوط شود خواص خود را از دست نمی دهد و  تا شش ماه هم ماندگاری دارد. البته سیاه دانه را می توان به همان صورتی هم که هست با عسل مخلوط کرد. نام این داروی ساده اما بسیار پرخواص دوسین می باشد که از دو س موجود در کلمه عسل و سیاه دانه اقتباس شده است. میزان مصرف: هر هشت ساعت یک قاشق مرباخوری مصرف شود

نکات مهم در مصرف عسل و سیاه دانه

توجه داشته باشید که وقتی سیاه دانه را آسیاب می کنید باید به سرعت با عسل ترکیب کنید، چون در معرض هوا سمی شده و خواص خود را از دست می دهد. همچنین برای بهره مندی از تمام خواص و فواید عسل باید در هنگام خرید عسل توجه کنید تا نوع خام آن را تهیه کنید. هم عسل و هم سیاه دانه دارای خواص بسیاری هستند اما برای برخی از افراد مصرف هر کدام ممکن است مضر باشد.

عوارض جانبی سیاه دانه

بارداری و شیردهی: سیاه دانه ممکن است در سطح استانداردی که بدن به آن نیاز دارد مصرف شود و ایمن باشد. اما اگر شما آن را در دز بالایی مصرف کنید احتمالا سیاه دانه در زمان بارداری شما مناسب نیست. عوارض جانبی آن می‌تواند باعث کند شدن یا توقف جنین از انقباض شود. تاکنون هنوز هیچ دز مناسبی برای مصرف سیاه دانه در زمان شیردهی وجود ندارد. اما برای ایمنی بیشتر، از مصرف آن در زمان شیردهی جلوگیری کنید.

کودکان: روغن سیاه دانه ممکن است برای بچه ها تا زمانی که به صورت خوراکی و با دوز توصیه شده مصرف شود، مفید باشد.

اختلال خونریزی: سیاه دانه می‌تواند باعث کندشدن ترومبوز و افزایش نسبت خونریزی شود.پس درتئوری، شاید این می‌تواند باعث خونریزی شود.

دیابت: سیاه دانه ها می توانند باعث کاهش تولید گلوکز برای بعضی از انسان ها شوند. بنابراین میزان گلوکز خود را بررسی کنید و از علائم هیپوگلیسمی مراقبت کنید. پس مراقب دیابتی ها باشید.

فشار خون: سیاه دانه می تواند فشار خون را کاهش دهد. در تئوری، مصرف سیاه دانه می تواند فشار خون را تا حد بسیار کم کاهش دهد، بنابراین اگر شما آن را مصرف می کنید، مواظب فشار خونتان باشید.

عمل جراحی: سیاه دانه می تواند ترومبوز را کند کند، گلوکز را کاهش دهد و نسبت خواب را برای بعضی از انسان ها افزایش دهد. در تئوری، این می تواند عمل جراحی را مختل کند. برای ایمنی خود، حداقل دو هفته قبل از جراحی مصرف سیاه دانه را متوقف کنید.

این همه مزایای سلامتی در مورد عسل و سیاه دانه گفته شده است. مصرف انواع عسل برای افراد عادی خطری نخواهد داشت، اما باید توجه داشته باشید که ممکن است سیاه دانه علارغم فواید زیادی که دارد، مصرف آن عوارضی را نیز به همراه داشته باشد. پس بهتر است برای ایمنی خود و همچنین برای مصرف دز مناسب با پزشک متخصص مشورت کنید.

ترکیب عسلفواید عسل طبیعی
مطالب بیشتر

بدون دیدگاه

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
دسته‌بندی بلاگ